Boekhouding

Als ondernemer heeft u het druk met de business waar u voor gekozen heeft.. De administratie is een tijdrovend karwei dat er dan vaak maar even bij gedaan wordt. Maar, zou het niet veel prettiger zijn om u volledige te kunnen richten op het vakgebied waar u sterk in bent en die administratie uit te besteden?

Op deze manier heeft u de zekerheid dat de administratie correct en zorgvuldig wordt gevoerd waardoor u ten alle tijde inzicht heeft in de resultaten en financiële situatie van uw bedrijf, terwijl u zicht kunt concentreren op de zaken waar u voor gekozen heeft.

Wij kunnen uw boekhouding volledig of gedeeltelijk verzorgen. Bij het volledig verzorgen van uw administratie boeken we alle inkomende factureren voor u en checken deze met de uitgaande betalingen. Ook boeken we alle uitgaande facturen per project zodat u duidelijk inzichtelijk heeft hoe de resultaten totaal of per project zijn. Hierbij zullen wij u ook adviseren welke bedragen u apart moet zetten om later de belastingen van te voldoen zodat u niet achteraf voor verassingen komt te staan. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en de hoeveelheid opdrachtgevers – afnemers u heeft.

Indien u het echter geen probleem vindt zelf de ingaande en uitgaande facturen te boeken in het digitale systeem van e-boekhouden kunnen wij ook enkel de kwartaal btw aangifte voor u verzorgen.

Jaarlijks zullen we voor u ook de jaarrekening verzorgen. Een jaarrekening bestaat uit drie onderdelen: de balans, winst- en verliesrekening en de daarbij horende toelichting. Verschillende ondernemingen zijn verplicht om na het einde van elk boekjaar hun jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel. De jaarrekening geeft een jaarlijks overzicht van de financiële situatie van een bedrijf.